Analytiker: Varför Bitcoin ska prissättas i guld istället för i USD

Bitcoin-priser är alltid en stridspunkt, och de har blivit ännu mer genom att prissättas i amerikanska dollar. Ny forskning tyder på att detta är kontraproduktivt eftersom BTC istället bör prissättas i guld.

Det har länge ifrågasatts varför Bitcoin Future prissätts i amerikanska dollar när de är två helt olika enheter. Den ena är en naturligt svag valuta som kontinuerligt har devalverats i nästan 50 år, och den andra är en matematisk begränsad digital butik med värde.

I ett nyligen publicerat blogginlägg av företagaren påpekade Sylvain Saurel att köpkraften på 1 000 dollar i augusti 1971 har förlorat mer än 85% av sitt värde år 2020 och inte ens är värt 150 dollar idag

„Prissättning av Bitcoin i amerikanska dollarn tenderar därför att öka Bitcoin-priset snabbare på grund av effekterna av den monetära inflationen,“

Dessa höga $ 1 miljon Bitcoin-prisförutsägelser kommer sannolikt att komma snabbare eftersom greenbacken alltmer devalveras. De flesta är bekanta med detta nu berömda diagram (och detta inkluderar inte ens den ekonomiska kollaps 2020).

Saurel föreslog att guld skulle vara ett bättre alternativ till priset av Bitcoin eftersom det har varit en erkänd värdebutik i århundraden.

Butiker med ökande värde

Enligt Goldprice.org nådde den ädelgula metallen en rekordhög nivå på 2 070 dollar per uns den 6 augusti, och en del av den måste hänföras till en försvagad dollar. Federal Reserve fortsätter att trycka biljoner för att hålla den sjunkande ekonomin flytande, och detta kommer i slutändan att lösa upp investerarnas förtroende för USD som reservvaluta.

JPMorgan: Ungdomar köper Bitcoin, äldre investerar i guld

Guld är inte det enda värdeförrådet som ökar när greenbacken sönderfaller. Silver handlas också nära en sjuårig topp och Bitcoin har ökat med cirka 57% sedan årets början.

Bitcoin och guld delar flera likheter, till exempel kostnader för utvinning eller gruvdrift. Dollar kan å andra sidan skapas ur luften, vilket Fed har vederbörligen demonstrerat under de senaste månaderna. Det är emellertid inte lätt att uppskatta utbudet av guld, medan det för Bitcoin är en känd mängd.

Bitcoin till $ 50k

Saurel tillade att prissättning av Bitcoin i termer av guld skulle eliminera inflationen i samband med fiatvalutor, särskilt dollarn. Det skulle ta in bara priserna på de två bästa butikerna med värde i förhållande till varandra.

Han drog slutsatsen att nästa Bitcoin tjurkörning skulle se priserna drabbade minst $ 50 000 i slutet av 2021, eller till och med längre om den nuvarande cykeln förlängs som förutsagt . Då bör förhållandet mellan Bitcoin och en uns guld vara mellan 20 och 50. Även om prissättningen i dollar sannolikt inte kommer att förändras när som helst, kommer man att se på guld som en jämförelse att ge en mycket tydligare bild av värdet för båda tillgångarna.