Bitcoin-betaalverwerker BTCPay krijgt zijn grootste subsidie tot nu toe

Crypto-ruil Kraken heeft BTCPay $150.000 toegekend. Het is de grootste subsidie tot nu toe voor de betalingsverwerker, die ook wordt ondersteund door Square Crypto en anderen.

In het kort

  • Crypto-ruil Kraken heeft $150.000 in Bitcoin toegekend aan BTCPay.
  • De open-source Bitcoin-betaalprocessor wordt wereldwijd gebruikt door handelaren.
  • De donatie van Kraken is de grootste tot nu toe voor de BTCPay Server Foundation.

Cryptocurrency Exchange Kraken heeft vandaag aangekondigd dat het een subsidie van $150.000 aan Bitcoin heeft toegekend aan BTCPay, een open-source Bitcoin-betalingsverwerker.

Volgens een bericht van Kraken werd de subsidie toegekend ter ere van de United Nations‘ Micro-, Small, and Medium-Sized Enterprises Day deze zaterdag 27 juni.

De uitwisseling wees op het open-source karakter van de processor, de vrije integratie en het censuurbestendige karakter als redenen om de subsidie toe te kennen. Kraken implementeerde ook BTCPay-ondersteuning binnen zijn Cryptowatch-platform in maart.

Het accepteren van Bitcoin als betaling kan een belangrijk kenmerk zijn van uw product, uw betalingssysteem of slechts een van de vele mogelijkheden om af te rekenen„, schreef Pierre Rochard, Kraken’s Lead Bitcoin Strategist, in een bericht. „In ieder geval is het waarschijnlijk dat BTCPay de meest kosteneffectieve oplossing is voor uw behoeften en ik ben blij te zien dat Kraken bijdraagt aan het voortdurende succes van dit project„.

In een aparte blogpost merkte het bedrijf op dat de 150.000 dollar de grootste donatie is die het tot nu toe heeft ontvangen voor zijn BTCPay Server Foundation-initiatief, dat in september 2019 specifiek voor bedrijfsbijdragen werd gelanceerd.

Dit is de achtste zakelijke bijdrage die door de BTCPay Server Foundation is geaccepteerd. In mei stemde OKCoin ermee in om in de loop van 12 maanden $100.000 bij te dragen, terwijl BTSE in maart rechtstreeks $80.000 schonk aan BTCPay’s kernbetaler Andrew „Kukks“ Camilleri, zodat hij zich fulltime op het project kan richten. Andere supporters tot nu toe zijn Square Crypto en DG Lab.

BTCPay Server intuïtief maken voor kleine mam-en-pop winkels, maar ook een hoofdloos beest voor ontwikkelaars, is geen gemakkelijke taak„, leest BTCPay’s post over Kraken’s subsidie. „Dankzij deze subsidie zijn we in staat om de inspanningen van onze donateurs te richten op dat doel, maar ook om de scope uit te breiden naar het verbeteren van integratietools met e-commerce platformen en exchanges„.

Kraken en BTCPay zullen morgen, 25 juni, een gratis zakelijk webinar organiseren over Bitcoin-betalingen en BTCPay-integratie, met Rochard, BTCPay-oprichter Nicolas Dorier, en Cryptowatch-oprichter Artur Sapek.