Kijk wat miljardairs met Bitcoin te zeggen hebben over ’s werelds grootste cryptocentrische valuta

Bitcoin’s eindejaarsrally heeft meer mensen dan ooit in de ruimte gebracht, en dat geldt ook voor enkele van de rijkste mensen ter wereld.

We kijken naar de miljardairs die een aanzienlijk deel van hun portefeuille hebben toegewezen aan cryptokringen en wat ze te zeggen hebben over hun besluit om te diversifiëren naar een zo riskant en nieuw goed als Bitcoin.

Sommige van de rijkste mensen ter wereld bezitten een Bitcoin

De beruchte eindejaarsrally van Bitcoin heeft veel nieuwe gezichten in de industrie getrokken, met mensen die links en rechts racen om een deel van ’s werelds grootste cryptocurrency te bezitten. Het zijn echter niet alleen de particuliere beleggers die de laatste tijd de ruimte in trekken – sommige van ’s werelds rijkste mensen hebben ook langzaam een aanzienlijk deel van hun beleggingsportefeuille aan Bitcoin toegewezen.

Hedgefondsmanager Paul Tudor Jones is een van de weinige miljardairs die de volatiele nieuwe beleggingsklasse publiekelijk heeft gesteund en Bitcoin eerder dit jaar „een grote speculatie“ heeft genoemd. In een interview met CNBC onthulde hij dat hij bijna 2 procent van zijn vermogen in bitcoin had en dat hij wedde op de cryptocurrency als onderdeel van een grotere strategie om de winst te maximaliseren.

In zijn voetsporen treedt de miljardairbelegger Stanley Druckenmiller, die vorige week onthulde dat hij zich „heeft opgewarmd“ voor het idee van cryptocurrency als waardeopslag. En terwijl Druckenmiller, die in 1992 beroemd was om zijn weddenschap tegen het Britse pond, zijn exacte positie in Bitcoin niet onthulde, zei hij wel dat hij verwachtte dat zijn bitcoin-weddenschap „beter zou werken“ dan goud.

Wall Street zwaargewichten zien een mooie toekomst voor Bitcoin

Hoewel miljardairs met posities in Bitcoin van verschillende achtergronden kunnen komen, delen ze allemaal hetzelfde standpunt als het gaat om ’s werelds grootste cryptocentrische valuta. Geen enkele van de rijkste mannen ter wereld die BTC bezit, doet het voor de speculatiemogelijkheden op korte termijn, maar eerder als een investering op lange termijn.

Wall Street legende Bill Miller bestempelde Bitcoin als de „single best performing“ asset in het afgelopen jaar, vijf jaar en tien jaar, en zei dat het vermogen om te blijven alleen maar beter wordt met de dag. Miller heeft echter ook niet onthuld hoeveel van zijn portefeuille aan BTC is toegewezen. Wat hij wel heeft gezegd is dat hij gelooft dat elke grote investeringsbank en elke vermogende firma uiteindelijk ten minste enige blootstelling aan Bitcoin zal hebben, en hij voegt eraan toe dat de risico’s van BTC om tot nul te gaan „veel lager zijn dan ze ooit eerder zijn geweest“.

De oprichter van MicroStrategy, Michael Saylor, is een van de meest vocale Bitcoin-aanhangers binnen de kliek van de miljardairs. Zijn bedrijf heeft dit jaar de meeste krantenkoppen in de crypto-media bezet, nadat het aankondigde dat het zijn Bitcoin-holdings heeft verhoogd naar $425 miljoen. Saylor’s persoonlijke Bitcoin-rijkdom ligt ook rond de $240 miljoen, waarbij de belegger de cryptocurrency „de beste schatkistreserve ter wereld“ noemt.